DVOSLOJNI GOTOVI PARKET


Dvoslojni parket je od vseh gotovih parketov najbolj primeren za montažo na tla s toplovodnim talnim ogrevanjem. Niso pa primerni parketi, ki imajo plemeniti zgornji sloj iz drevesnih vrst: Bukev, Javor Kanadski, Jatoba, Kempas in Oljka.

Dvoslojni gotovi parket je sestavljen iz deščic manjših dimenzij, ki imajo na vseh štirih straneh spoje pero-utor. Parket je sestavljen iz dveh slojev lesa. Osnova so lahko vezana plošča, HDF plošča ali pa elementi smreke, breze, heveje ali topola. Vrhnja plast je iz 3,5 – 6 mm debelega sloja prvovrstnega (plemenitega) lesa. Površina je že obdelana – brušena in 6 - 7 krat lakirana ali UV oljena.

Dvoslojni gotovi parket se lepi na tla po celotni površini, zato priporočamo, da ga polaga polagalec strokovnjak. Posebno pazljivo ga je potrebno montirati na tla s toplovodnim talnim ogrevanjem, kjer se upoštevajo navodila za polaganje parketa, ki vključujejo tudi režime ogrevanja pred montažo, med njo in po njej.

Klasifikacija gotovih dvoslojnih parketov glede na izgled vrhnjega sloja:
  • Select
  • Natur
  • Rustik
 
parket - sistem spajanja pero+utor
sistem spajanja
pero+utor
parket - primeren za talno gretje
 

Kontaktirajte nas

DOMTAL d.o.o.
Stranska vas 34A
8000 Novo mesto

Salon in skladišče
Črmošnjice pri Stopičah 4
8000 Novo mesto
(po predhodnem dogovoru)

T: 040 167 499
E: joze.pureber@domtal.si

Kontaktirajte nas >
Bonitetna ocena 2019
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke